ΟΡΑΣΗ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

About Vision

ΟΡΑΣΗ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Τα μάτια μας είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον να τα μελετήσει κανείς. Κάτι τόσο μικρό επεξεργάζεται καθημερινά εκατομμύρια πληροφορίες, σχήματα, χρώματα τα οποία μεταβιβάζονται στον εγκέφαλο μας. Είναι το παράθυρο για να ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας.

Όραση :

Όραση είναι η κυρίαρχη από τις πέντε αισθήσεις μας (έχει υπολογιστεί ότι συλλέγει το 80% των πληροφοριών γύρω μας). Είναι μια διαδικασία που μας επιτρέπει να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες από το περιβάλλον μας και να λειτουργούμε μέσα από αυτές.

Ο ρόλος της όρασης είναι κρίσιμος από την μικρή μας ηλικία αλλά και μετά. Εάν από την παιδική μας ηλικία έχουμε κάποιο διαθλαστικό πρόβλημα (αμετρωπίες, στραβισμό,αμβλυωπία) και δεν υπάρχει η κατάλληλη διόρθωση τότε υπάρχει κίνδυνος η όραση μας να παραμείνει προβληματική και στην συνέχεια. Γι’ αυτό και είναι σημαντική η πρόληψη και εξέταση των ματιών από μικρή ηλικία.

Η λειτουργία της όρασης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία όπου οι ακτίνες του φωτός μπαίνουν από τον κερατοειδή χιτώνα και μέσω της κόρης και του φακού του ματιού εισέρχονται μέσα στο μάτι και εστιάζονται στον αμφιβληστροειδή. Σε φυσιολογικά μάτια «εμμετρωπικά» οι ακτίνες εστιάζονται πάνω στον αμφιβληστροειδή, το μάτι δεν έχει καμιά διαθλαστική ανωμαλία έτσι αντιλαμβανόμαστε σωστά τις πληροφορίες γύρω μας.

Σε περίπτωση που το μάτι έχει κάποια διαθλαστική ανωμαλία ή το μήκος του οφθαλμού δεν είναι φυσιολογικό έτσι ώστε με την σωστή διαθλαστική ισχύ του φακού του ματιού οι ακτίνες να εστιάζονται πάνω στον αμφιβληστροειδή τότε έχουμε προβλήματα όρασης….. μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, πρεσβυωπία (τα οποία αναλύουμε σε άλλες ενότητες).

Feel free to contact us


Feel free to email us or send a letter to Eleftheriou Venizelou Ave. 68, PAFOS, 8021 and one of our professionals will contact you.

Open 6 days a week


Feel free to visit us.

Monday – Friday

09:00 – 13:00

15:30 – 19:00


Wednesday & Saturday

09:00-14:00


Rayban, Gucci...