ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ


Οδηγίες χρήσης:

Πριν ξεκινήσετε την χρήση των φακών επαφής πρέπει πρώτα από όλα να αποφασίσετε αν είστε διατεθειμένοι να ακολουθήσετε τους απλούς κανόνες υγιεινής και τις οδηγίες για σωστή χρήση, πάντα για την διατήρηση της υγείας των ματιών σας και για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων στο μέλλον.

Αφού πρώτα γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις και επιλέξουμε τον κατάλληλο τύπο φακού επαφής για της ανάγκες του κάθε ανθρώπου, ξεκινάμε με της οδηγίες εφαρμογής.

Οδηγίες εφαρμογής:

 1. Πάντα πλένουμε τα χέρια μας πριν να αγγίξουμε τους φακούς επαφής (έστω και αν έχουμε πλυθεί 5 λεπτά πριν), για την αποφυγή ανεπιθύμητων μολύνσεων.
 2. Ανοίγουμε προσεχτικά το κουτάκι του φακού και πιάνουμε τον φακό όχι με τα νυχιά άλλα με το δάκτυλο μας. (Μη χρησιμοποιήσετε το φακό εάν διαπιστώσετε ότι η συσκευασία είναι ανοιχτή ή κατεστραμμένη.)
 3. Βάζουμε τον φακό στο δεξιό δείκτη του χεριού μας και βεβαιωνόμαστε ότι είναι από την ίσια μεριά.
 4. Με το κεφάλι σας να κοιτάει λίγο πάνω, με το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού σας χεριού τραβήξτε το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω ενώ με το αριστερό χέρι τραβάτε το πάνω βλέφαρο ελαφρά προ τα πάνω.
 5. Κοιτάξτε ψηλά και με το δείκτη του δεξιού χεριού που είναι ο φακός ακουμπήστε απαλά τον φακό στο άσπρο του ματιού ο φακός πρέπει να μείνει πάνω στο μάτι (προσπαθήστε να μην βλεφαρίσετε γιατί ο φακός θα βγει ….αν αυτό συμβεί στις πρώτες φορές είναι πολύ λογικό … εσείς επαναλαμβάνεται)
 6. Χωρίς να αφήσετε τα βλέφαρα κοιτάξετε προς τα κάτω, δεξιά και αριστερά …και μετά αφήστε απαλά το κάτω βλέφαρο και μετά το πάνω.
 7. Ανοιγοκλείστε τα μάτια σας και ο φακός έχει πάει στο κέντρο του ματιού (μην τρίψετε τα μάτια σας).
 8. Αν αισθάνεστε άνετα με τον φακό και βλέπετε καλά … προχωρήστε και στο άλλο μάτι.

Πως βγάζουμε τους φακούς επαφής:

 1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα χέρια μας.
 2. Με το κεφάλι σας να κοιτάει λίγο πάνω, με το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού σας χεριού τραβήξτε το κάτω βλέφαρο προς τα κάτω ενώ με το αριστερό χέρι τραβάτε το πάνω βλέφαρο ελαφρά προ τα πάνω (βεβαιωθείτε πως ο φακός είναι στο κέντρο του ματιού)
 3. Ακουμπήστε το φακό με το δείκτη του δεξιού σας χεριού μέχρι να γλιστρήσει προς τα κάτω (στο άσπρο μέρος του ματιού).
 4. Με τον αντίχειρα και τον δείκτη του δεξιού χεριού ακουμπάτε απαλά τον φακό στις δύο του άκρες και τον πιέζετε ελαφρά και τον τραβάτε προς τα έξω.
 5. Βάζεται καινούργιο υγρό και τοποθετείται τους φακούς στην θήκη τους (πάντα τον δεξί στην μεριά που αναγράφεται και τον αριστερό στην άλλη, δεν πρέπει να μπερδεύετε δεξί με τον αριστερό φακό).

Feel free to contact us


Feel free to email us or send a letter to Eleftheriou Venizelou Ave. 68, PAFOS, 8021 and one of our professionals will contact you.

Open 6 days a week


Feel free to visit us.

Monday – Friday

09:00 – 13:00

15:30 – 19:00


Wednesday & Saturday

09:00-14:00


Rayban, Gucci...